1 Temmuz 2013 Pazartesi

Stevia'nın Genel Özellikleri

Stevia alternatif şeker olarak bazı genel özelliklere  sahip bir bitki çeşitidir.















  •     Şeker Otu'nun başlıca üreticileri Paraguay, Brezilya, Japonya ve Çin’dir.
  •     Kurutulmuş haldeki şeker otu yaprakları normal şekerden 10-15 kat daha tatlıdır. İşlenerek toz haline getirilmiş şeker otu normal şekerden 200-300 kat daha tatlıdır.
  •     Şeker otu, yapay tatlandırıcıların kullanıldığı diyetlerde, yapay tatlandırıcıların yerine kullanılabilmektedir.
  •     Şeker Otu ile birçok yemek, tatlı, pasta pişirilebilmektedir.
  •     Şeker Otu 300 C üzerine kadar ısıya dayanabilmektedir
  •     Şeker Otunun kalorisi yoktur.
  •     Şeker otu kan şekerini arttırmamaktadır.
  •     Birçok araştırma yapılmasına rağmen her hangi bir yan etkisine rastlanmamıştır.
  •     Tamamlanan iki araştırma sonucuna göre şeker otu dişlere zarar vermemektedir.
  •     Araştırmalar şeker otunun , şeker hastaları tarafından uzman kişiler/doktor gözetiminde kullanılabileceğini göstermektedir.
 Stevia Ekstresi'nin en büyük özelliği bir doğal tatlandırıcı ve diyet gıdası olarak hiç bir şekilde kalori, yağ, sakarin ve toksik maddeler içermemesidir. Su bazlı olarak üretilir ve üretiminde alkol ya da herhangi bir kimyasal madde kullanılmaz. Stevia Ekstresi kandaki şeker düzeyini yükseltmeksizin, şişmanlatmaksızın ve kalori vermeksizin içeceklerinizi veya gıdalarınızı tatlandırır. Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kabızlık, depresyon ve asabiyete karşı olumlu etkileri vardır. Mide ve bağırsak florasını, asit alkali dengesini korur. Bir büyük fincan black (sütsüz) nescafe için 1 gr 'lık paket fazlasıyla yeterli olur ve alıştığınız şeker tadında herhangi bir fark ya da koku hissetmezsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder