- Şeker Otu'nun başlıca üreticileri Paraguay, Brezilya, Japonya ve Çin’dir.
- Kurutulmuş haldeki şeker otu yaprakları normal şekerden 10-15 kat daha tatlıdır. İşlenerek toz haline getirilmiş şeker otu normal şekerden 200-300 kat daha tatlıdır.
- Şeker otu, yapay tatlandırıcıların kullanıldığı diyetlerde, yapay tatlandırıcıların yerine kullanılabilmektedir.
- Şeker Otu ile birçok yemek, tatlı, pasta pişirilebilmektedir.
- Şeker Otu 300 C üzerine kadar ısıya dayanabilmektedir
- Şeker Otunun kalorisi yoktur.
- Şeker otu kan şekerini arttırmamaktadır.
- Birçok araştırma yapılmasına rağmen her hangi bir yan etkisine rastlanmamıştır.
- Tamamlanan iki araştırma sonucuna göre şeker otu dişlere zarar vermemektedir.
- Araştırmalar şeker otunun , şeker hastaları tarafından uzman kişiler/doktor gözetiminde kullanılabileceğini göstermektedir.
Stevia,küçük ama bir o kadar da yararlı sevimli Şeker Yaprağı.Stevia nedir?Şeker otu, stevia, doğal tatlandırıcı, tatlı bitki, zararsız şeker, şeker otu bitkisi, şeker otu,stevia bitkisi, şeker otu bitkisi, doğal şeker, doğal tatlandırıcı, şeker otunun özellikleri, şeker otu'nun faydaları
1 Temmuz 2013 Pazartesi
Stevia'nın Genel Özellikleri
Stevia alternatif şeker olarak bazı genel özelliklere sahip bir bitki çeşitidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder