12 Haziran 2013 Çarşamba

Stevia Bitkisi Nedir?

Stevia, Güney Amerika, Kuzey Amerika ve Subtropikal İklim bölgelerinde yetiştirilen yaklaşık olarak 240 çeşit bitki ailesi olan Papatyagillerin bir üyesidir.Bu tür Steviaların yaygın olarak bilinen isimleri ise Tatlı Yaprak, Şeker Bitkisi'dir. Stevia bitkisinin yetiştirilme amacı tabi ki şekerli ve kalorisiz yapraklarıdır. Genel kullanım amacı şeker hastalarının tatlandırıcı olarak kullanılmasıdır. Stevia Bitkisi bir tatlandırıcı ve olarak şeker yerine kendi özleri bazı acı veya sahip olsa da, Stevia tadı, şekerden daha yavaş başlangıçlı ve daha uzun süreye sahip meyan kökü benzeri yüksek konsantrasyonlarda tada sahiptir.
Resimde Saksı da Yetiştirilmiş Bir Stevia Yaprağı Gözükmektedir.




















Japonya'da yaklaşık otuz yılı aşkın bir süredir milyonlarca kişi tarafından tatlandırıcı ve gıda katkısı olarak kullanılmaktadır.

Yıllar geçtikçe Stevia bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir olduğu ülkelerin sayısı artmaktadır. Stevia bitkisinin ihtiva ettiği Steviosid maddesi(Steviol glycoside), vücudumuzdaki tat duyuları tarafından normal şekerin 250-300 katı daha şekerli olarak algılanmaktadır.Bu nedenle bir tutam şeker bitkisi tozu, bir litre çay, kahve veya diğer içecekleri tatlandırmaya yeterli olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder